Ainulaadne kogu maailmas – JumboStay Hotel Arlanda

Oleme hotelle EHRA veebilehel käsitlenud varemgi, näiteks siin… või siin… Selkorral teeme sama, kuid võtame teemaks ühe eripalgelise ja tõeliselt ainulaadse hosteli.

Oscar Diös, tulevane JumboStay Hotel`i omanik, kellele kuulus varem hostel Uppsala Vandrarhem, ei kahelnud hetkeksi, kui kuulis müüdavast vanast lennukivrakist 2007. aasta detsembris andiski Sigtuna võimud ehitusloa Jumbo Stay rajamiseks Stockholmi Arlanda lennujaama juurde. Aasta hiljem, jaanuaris 2008. aasta viidi lennuk ehitusplatsi parklasse, kus demonteeriti vana interjöör (sh 450 istekohta) ja lennuk desinfitseeriti täielikult. Sama aasta suvel pukseeriti lennuk eelmärgitud lõppsihtkohta Arlanda lennujaama sissepääsu juures, kus see paigutati betoonvundamendile. Ümberehitus võttis veel omajagu aega, aga eripärase kujundusega, kuid kaasaegne hostel on tänaseks ehituslikust vaatevinklist nagu iga teine maja. Kliimakontrolli ja heliisolatsiooni suhtes kehtivad samad nõuded. Ümberehitatud lennuk vastab samuti kõigile üldlevinud energiastandarditele. Muuhulgas, 1976 aastal valminud Boeing 747-212B suurlennuk toodeti algselt Singapore Airlines`i jaoks. Hiljem kasutas seda aga legendaarne Pan Am.

Join 442 other subscribers

2009. aasta jaanuari keskpaigast saavad külalised ööbida tõelises ümberehitatud jumbo jet`is, tõsi küll: viibides maa peal. Mis on praktiline viis välisreisi alustamiseks. Aga mitte ainult, unustada ei saa ka emotsionaalset poolt. Nimelt suurlennukil põhineva hosteli vägagi eripärane interjöör on ühtviisi põnev nii lennundushuvilistele ja lastega peredele kui ka äriinimestele. Valida saab privaatse või ühise vannitoaga tubade vahel. Tubade arv: 33. Voodikohtade arv kokku: 76. Voodikohtade arv toas: 1-4. Toa suurus: Umbes 6 ruutmeetrit, sh 3 meetrit laeni. Majutusasutus pakub tasuta lennujaamatransporti aga ka tasuta WiFi-ühendus. Hommikusöök algab kl 3.00.

Sisevaade hostelisse ja hinnakiri avaneb lingilt... Lisaks võib lugejale huvi pakkuda businessinsider.com ohtralt illustreeritud kirjutis mis avaneb siit… Või analoogselt tehnilist lahendust (lennukist elumajaks) käsitlev artikkel siin…

Foto: https://www.facebook.com/people/Jumbo-Stay-Hotel/100057652711936/

blog