Kriis tabas teenustesektorit tipphetkel

2020. aasta esimeses kvartalis suurenes hõive aasta varasemaga võrreldes 1,3% ja tööturul osalemise aktiivsus kasvas. Hõive kasvu toetas nii esimeses kvartalis kui ka möödunud aastal põhiliselt teenuste sektor, tööstussektori hõives peegeldus majanduse jahenemine. Teise kvartali kiirstatistika kohaselt on viiruse leviku tõkestamise meetmete mõju tööjõu nõudlusele teenindussektoris tugev, kuid töökohtade kadu leevendavad valitsuse kriisimeetmed. Koroonaviiruse kriisi

Lugege edasi

Statistikaamet: majutus- ja toitlustusettevõtted löögi all

Tuginedes maksudeklaratsioonide andmetele pakub statistikaamet nüüd lisaks tööturu kiirstatistikale ka iga kuu uuenevat ülevaadet ettevõtete käibe ja tööjõukulude kohta. Analüüsime, kuidas mõjutab kriis majandusaktiivsust ja missugused ettevõtted satuvad esmajärjekorras raskustesse. Arvestades, et ligi pool märtsist kestis tavaolukord ja muutus jõuab deklareeritud käibesse viitega, ei olnud ettevõtete käibelangus tervikuna suur – võrreldes möödunud aasta märtsiga oli

Lugege edasi

Bocuse d’Or toimub plaanipäraselt septembris

Rahvusringhäälingu 28.04.20 teatel lükkub suvel toimuma pidanud kokandusvõistluse Bocuse d’Ori Euroopa eelvoor edasi septembrisse. Praeguste plaanide kohaselt võistlust kaugemale edasi ei nihutata.Juhul kui osa piiranguid jääb kehtima, on olemas alternatiivplaan, mille kohaselt saab võistlust korraldada pealtvaatajateta, kandes seda üle virtuaalselt. Varasemaad probleemid riigipoolse rahastusega on tänaseks lahenenud. Mis tähendab, et “Bocuse d’Or Euroopa kokkade vooru

Lugege edasi

Inimeste hügieeniharjumused soodustavad bakterite levikut

Hiljuti läbiviidud uuringust selgus, et 69% inimestest muretseb sellepärast, kuidas avalikes tualettruumides pesitsevad bakterid nende tervist mõjutavad. Samal ajal aga ei teadvusta paljud, kuidas korrektselt käsi pesta ning milliseid pesu- ja kuivatusvahendeid kasutades haigustekitajate levikut ennetada. Lindströmi uuringus osales 500 inimest üle Eesti, kellest 62% kasutab avalikke tualettruume vähemalt kord kuus. Enamik uuringus osalejaid ütlesid,

Lugege edasi

Kuidas avaliku tualettruumi bakteripesast tervena väljuda?

Hiljuti läbiviidud uuringust selgus, et 69% inimestest muretseb sellepärast, kuidas avalikes tualettruumides pesitsevad bakterid nende tervist mõjutavad. Bakterite vältimiseks võetakse kasutusele erinevaid abinõusid, kuid vähesed teavad, millele tegelikult enim tähelepanu pöörama peaks. Lindströmi uuringus osales 500 inimest üle Eesti, kellest 62% kasutab avalikke tualettruume vähemalt kord kuus. Enamik uuringus osalejaid leiab, et avalikud tualettruumid võiksid

Lugege edasi

Töökäte vähesusest toidutööstuses

Toiduliidu korraldatud toidutööstuse traditsioonilisel pressikonverentsil andsid erinevate toidusektorite esindajad ülevaate 2019. esimese poolaasta tulemustest ning rääkisid muredest seoses kvaliteetse tööjõu puudusega. Toidutööstuste esindajad tõid välja, et tööjõupuudus mõjutab kogu sektori käekäiku. Eesti toiduainetööstuses annab enam kui 700 ettevõtet tööd kolmele protsendile tööga hõivatutest. Valdkonnas töötab ligi 15 tuhat inimest, kuid uute töötajate pealekasv ei ole

Lugege edasi