Fred Sirieix on töötanud restoraniäris üle 30 aasta, kuid isegi tema näeb reisides vaeva suurepäraste söögikohtade leidmisega. Nii palus ta mõnedel Suurbritannia parimatel kokkadel ja restoranipidajatel avada oma väikesed mustad raamatud ja jagada kohti, mille kohta nad teavad, et need pakuvad tõesti midagi erilist.
Kriis tabas teenustesektorit tipphetkel
2020. aasta esimeses kvartalis suurenes hõive aasta varasemaga võrreldes 1,3% ja tööturul osalemise aktiivsus kasvas. Hõive kasvu toetas nii esimeses kvartalis kui ka möödunud aastal …
Statistikaamet: majutus- ja toitlustusettevõtted löögi all
Tuginedes maksudeklaratsioonide andmetele pakub statistikaamet nüüd lisaks tööturu kiirstatistikale ka iga kuu uuenevat ülevaadet ettevõtete käibe ja tööjõukulude kohta. Analüüsime, kuidas mõjutab kriis majandusaktiivsust ja …
Bocuse d’Or toimub plaanipäraselt septembris
Rahvusringhäälingu 28.04.20 teatel lükkub suvel toimuma pidanud kokandusvõistluse Bocuse d’Ori Euroopa eelvoor edasi septembrisse. Praeguste plaanide kohaselt võistlust kaugemale edasi ei nihutata.Juhul kui osa piiranguid …
Inimeste hügieeniharjumused soodustavad bakterite levikut
Hiljuti läbiviidud uuringust selgus, et 69% inimestest muretseb sellepärast, kuidas avalikes tualettruumides pesitsevad bakterid nende tervist mõjutavad. Samal ajal aga ei teadvusta paljud, kuidas korrektselt …
Kuidas avaliku tualettruumi bakteripesast tervena väljuda?
Hiljuti läbiviidud uuringust selgus, et 69% inimestest muretseb sellepärast, kuidas avalikes tualettruumides pesitsevad bakterid nende tervist mõjutavad. Bakterite vältimiseks võetakse kasutusele erinevaid abinõusid, kuid vähesed …
Töökäte vähesusest toidutööstuses
Toiduliidu korraldatud toidutööstuse traditsioonilisel pressikonverentsil andsid erinevate toidusektorite esindajad ülevaate 2019. esimese poolaasta tulemustest ning rääkisid muredest seoses kvaliteetse tööjõu puudusega. Toidutööstuste esindajad tõid välja, …
Põhjalik 2019. aasta tööturu ülevaade
Eesti Panga ekspertide koostatud Tööturu Ülevaade käsitleb Eesti tööjõupakkumise ja -nõudluse ning hinna arengut. Selles ülevaates on Eesti arengut võrreldud teiste Euroopa riikide omaga. Rahvusvahelisevõrdluse …
Töövari õpib tundma kliente süvitsi
Lindströmi klientide tundma õppimise protsessi juurde käib vahel lausa töötaja ettevõttesse töövarjuks saatmine. Ebaharilik klienditöö täidab eesmärki – tänu sellele mõistavad Lindströmi töötajad kliendi vajadusi …
Uus EHRA
Head kliendid! Anname teada, et EHRA uuenes. Tegu ei ole esmakordse uuendusega. Küll aga esimese süvauuendusega kahe dekaadi vältel. Uus EHRA sai kiirem, võimalusterohkem ja …