ERR. Reisiraadio. Toidukultuur

Silmaringi avardav Vikerraadio saatesari, mis uurib, kuidas inimeste ja asjade liikumine on mõjutanud meie elu erinevaid tahke. Koos paljude põnevate külalistega lahatakse laia teemaderingi alates keelekultuurist lõpetades moe- ja toidumaailmaga, sekka muusika, sport, sõda ja rahu. Saatejuhi Maarja Merivoo-Parro antud saate  külalised on gastronoom Kristina Lupp, burgerimeistrid Pille Mürgimäe ja Derek Ewen ning peakokk Mikk

Lugege edasi

Etikett lennukis

Lennukisse sisnege viisakalt ja õigeagselt. Selleks ärge unustage praegusaegset vältimatut aksessuaari – maski. Samavõrd ei ole teil pääsu turvakontrollist. Mille läbite kiiresti kui olete kohale tulnud õigeaegselt ning kannate mugavaid riideid hoides käepärast pardakaarti.  Käsipagas. Keeruliseim küsimus vist üldse, põhjalikud vastused avanevad siit… Paigutatakse reeglina pakiriiulile ja tehakse seda nii, et sisu ei liiguks ega

Lugege edasi

Erakordsed toidukohad (Remarkable Places to Eat)

Fred Sirieix on töötanud restoraniäris üle 30 aasta, kuid isegi tema näeb reisides vaeva suurepäraste söögikohtade leidmisega. Nii palus ta mõnedel Suurbritannia parimatel kokkadel ja restoranipidajatel avada oma väikesed mustad raamatud ja jagada kohti, mille kohta nad teavad, et need pakuvad tõesti midagi erilist.

Lugege edasi

Kriis tabas teenustesektorit tipphetkel

2020. aasta esimeses kvartalis suurenes hõive aasta varasemaga võrreldes 1,3% ja tööturul osalemise aktiivsus kasvas. Hõive kasvu toetas nii esimeses kvartalis kui ka möödunud aastal põhiliselt teenuste sektor, tööstussektori hõives peegeldus majanduse jahenemine. Teise kvartali kiirstatistika kohaselt on viiruse leviku tõkestamise meetmete mõju tööjõu nõudlusele teenindussektoris tugev, kuid töökohtade kadu leevendavad valitsuse kriisimeetmed. Koroonaviiruse kriisi

Lugege edasi

Statistikaamet: majutus- ja toitlustusettevõtted löögi all

Tuginedes maksudeklaratsioonide andmetele pakub statistikaamet nüüd lisaks tööturu kiirstatistikale ka iga kuu uuenevat ülevaadet ettevõtete käibe ja tööjõukulude kohta. Analüüsime, kuidas mõjutab kriis majandusaktiivsust ja missugused ettevõtted satuvad esmajärjekorras raskustesse. Arvestades, et ligi pool märtsist kestis tavaolukord ja muutus jõuab deklareeritud käibesse viitega, ei olnud ettevõtete käibelangus tervikuna suur – võrreldes möödunud aasta märtsiga oli

Lugege edasi

Bocuse d’Or toimub plaanipäraselt septembris

Rahvusringhäälingu 28.04.20 teatel lükkub suvel toimuma pidanud kokandusvõistluse Bocuse d’Ori Euroopa eelvoor edasi septembrisse. Praeguste plaanide kohaselt võistlust kaugemale edasi ei nihutata.Juhul kui osa piiranguid jääb kehtima, on olemas alternatiivplaan, mille kohaselt saab võistlust korraldada pealtvaatajateta, kandes seda üle virtuaalselt. Varasemaad probleemid riigipoolse rahastusega on tänaseks lahenenud. Mis tähendab, et “Bocuse d’Or Euroopa kokkade vooru

Lugege edasi

Inimeste hügieeniharjumused soodustavad bakterite levikut

Hiljuti läbiviidud uuringust selgus, et 69% inimestest muretseb sellepärast, kuidas avalikes tualettruumides pesitsevad bakterid nende tervist mõjutavad. Samal ajal aga ei teadvusta paljud, kuidas korrektselt käsi pesta ning milliseid pesu- ja kuivatusvahendeid kasutades haigustekitajate levikut ennetada. Lindströmi uuringus osales 500 inimest üle Eesti, kellest 62% kasutab avalikke tualettruume vähemalt kord kuus. Enamik uuringus osalejaid ütlesid,

Lugege edasi

Kuidas avaliku tualettruumi bakteripesast tervena väljuda?

Hiljuti läbiviidud uuringust selgus, et 69% inimestest muretseb sellepärast, kuidas avalikes tualettruumides pesitsevad bakterid nende tervist mõjutavad. Bakterite vältimiseks võetakse kasutusele erinevaid abinõusid, kuid vähesed teavad, millele tegelikult enim tähelepanu pöörama peaks. Lindströmi uuringus osales 500 inimest üle Eesti, kellest 62% kasutab avalikke tualettruume vähemalt kord kuus. Enamik uuringus osalejaid leiab, et avalikud tualettruumid võiksid

Lugege edasi

Töökäte vähesusest toidutööstuses

Toiduliidu korraldatud toidutööstuse traditsioonilisel pressikonverentsil andsid erinevate toidusektorite esindajad ülevaate 2019. esimese poolaasta tulemustest ning rääkisid muredest seoses kvaliteetse tööjõu puudusega. Toidutööstuste esindajad tõid välja, et tööjõupuudus mõjutab kogu sektori käekäiku. Eesti toiduainetööstuses annab enam kui 700 ettevõtet tööd kolmele protsendile tööga hõivatutest. Valdkonnas töötab ligi 15 tuhat inimest, kuid uute töötajate pealekasv ei ole

Lugege edasi

Põhjalik 2019. aasta tööturu ülevaade

Eesti Panga ekspertide koostatud Tööturu Ülevaade käsitleb Eesti tööjõupakkumise ja -nõudluse ning hinna arengut. Selles ülevaates on Eesti arengut võrreldud teiste Euroopa riikide omaga. Rahvusvahelisevõrdluse puhul on kahte liiki jooniseid: pikema vaate korral on riigid rühmitatud piirkonna järgi ja võetud on kaalumata keskmine. 2019. aasta esimesel poolel jahutasid maailmamajanduse ja ka Eesti tähtsamate kaubanduspartnerite majandust

Lugege edasi