Nishiyama Onsen Keiunkan

kuulub aastast 2011 Guinnessi rekordite raamatusse, kui maailma vanim hotell. Nishiyama Onsen Keiunkan asutati aastal 705 pKr Fujiwara Mahito poolt. Tänaseks kogunisti 52 generatsiooni vältel tegevas hotellis leidub 37 tuba, kaiseki restoran ning kuuvaateplatvorm. Ja kuna aeg on viimasel tuhatkonnal aastal edasi läinud, siis (alates 2019. aastast) toimib ka kõikides tubades ja rajatistes paroolivaba WiFi.

Lugege edasi

Välisturistid leidsid juunis uuesti tee Eesti majutusasutustesse

Statistikaameti andmetel peatus juunis majutusettevõtetes ligi 337 000 turisti, mis ületab mullust sama perioodi taset 56%. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide* arv. Statistikaameti analüütiku Helga Laurmaa sõnul peatus Eesti majutusettevõtetes ligi 150 000 välis- ja 187 000 siseturisti. „Välisturiste oli kriisieelse 2019. aasta juunikuuga võrreldes veel 41% vähem, kuid siiski kordades rohkem kui kriisi

Lugege edasi

ERR. Reisiraadio. Toidukultuur

Silmaringi avardav Vikerraadio saatesari, mis uurib, kuidas inimeste ja asjade liikumine on mõjutanud meie elu erinevaid tahke. Koos paljude põnevate külalistega lahatakse laia teemaderingi alates keelekultuurist lõpetades moe- ja toidumaailmaga, sekka muusika, sport, sõda ja rahu. Saatejuhi Maarja Merivoo-Parro antud saate  külalised on gastronoom Kristina Lupp, burgerimeistrid Pille Mürgimäe ja Derek Ewen ning peakokk Mikk

Lugege edasi

Etikett lennukis

Lennukisse sisnege viisakalt ja õigeagselt. Selleks ärge unustage praegusaegset vältimatut aksessuaari – maski. Samavõrd ei ole teil pääsu turvakontrollist. Mille läbite kiiresti kui olete kohale tulnud õigeaegselt ning kannate mugavaid riideid hoides käepärast pardakaarti.  Käsipagas. Keeruliseim küsimus vist üldse, põhjalikud vastused avanevad siit… Paigutatakse reeglina pakiriiulile ja tehakse seda nii, et sisu ei liiguks ega

Lugege edasi

Erakordsed toidukohad (Remarkable Places to Eat)

Fred Sirieix on töötanud restoraniäris üle 30 aasta, kuid isegi tema näeb reisides vaeva suurepäraste söögikohtade leidmisega. Nii palus ta mõnedel Suurbritannia parimatel kokkadel ja restoranipidajatel avada oma väikesed mustad raamatud ja jagada kohti, mille kohta nad teavad, et need pakuvad tõesti midagi erilist.

Lugege edasi

Kriis tabas teenustesektorit tipphetkel

2020. aasta esimeses kvartalis suurenes hõive aasta varasemaga võrreldes 1,3% ja tööturul osalemise aktiivsus kasvas. Hõive kasvu toetas nii esimeses kvartalis kui ka möödunud aastal põhiliselt teenuste sektor, tööstussektori hõives peegeldus majanduse jahenemine. Teise kvartali kiirstatistika kohaselt on viiruse leviku tõkestamise meetmete mõju tööjõu nõudlusele teenindussektoris tugev, kuid töökohtade kadu leevendavad valitsuse kriisimeetmed. Koroonaviiruse kriisi

Lugege edasi

Statistikaamet: majutus- ja toitlustusettevõtted löögi all

Tuginedes maksudeklaratsioonide andmetele pakub statistikaamet nüüd lisaks tööturu kiirstatistikale ka iga kuu uuenevat ülevaadet ettevõtete käibe ja tööjõukulude kohta. Analüüsime, kuidas mõjutab kriis majandusaktiivsust ja missugused ettevõtted satuvad esmajärjekorras raskustesse. Arvestades, et ligi pool märtsist kestis tavaolukord ja muutus jõuab deklareeritud käibesse viitega, ei olnud ettevõtete käibelangus tervikuna suur – võrreldes möödunud aasta märtsiga oli

Lugege edasi