Logi sisse
PAKUN TÖÖD

Kirin’i elektriline lusikas: tervislikuma toitumise suunas

Jaapani joogigigant Kirin Holdings`i elektriline lusikas, lubab muuta söögikorrad tervislikumaks ja maitsvamaks kui kunagi varem. Antud innovatiivne seade on loodud koostöös teadlastega ning võitis mullu maineka Ig Nobeli auhinna ebatavaliste ja põnevate teadusuuringute eest.

Elektrilise lusika eesmärk on suurendada toidu soolase maitse intensiivsust, kuid ilma lisasoolata. See saavutatakse läbi nõrga elektrivälja, mis kontsentreerib naatriumiooni molekule keelele, suurendades tajutavat soolasust. Seega võimaldab see tarbijatel nautida soolaseid maitseid rohkem, samal ajal vähendades lisatud naatriumi kogust toidus. See tehnoloogia on eriti oluline Jaapanis, kus liigne soola tarbimine on seotud kõrge vererõhu ja teiste terviseprobleemidega.

Kirin plaanib müüa vaid piiratud koguse elektrilisi lusikaid veebis ja Jaapani jaemüüjate kaudu, kuid loodab saavutada miljoni kasutaja verstaposti viie aasta jooksul, teatab Reuters. Lisaks tervislikule aspektile on Kirin’i elektriline lusikas ka samm edasi ettevõtte strateegilises ümberorienteerumises traditsioonilisest õlleärist tervishoiule. Näidates selmoel Kirin’i pühendumust uuenduslike lahenduste leidmisele toiduainetööstuses, mis toetavad tervislikumat eluviisi.

Koostöös Meiji ülikooli professori Homei Miyashitaga väljatöötatud elektriline lusikas on kaalult kerge ja kasutab taaslaetavat liitiumioonakut. Mis tähistab tõelist tehnoloogilist läbimurret toiduainete tarbimise valdkonnas, pannes rõhku nii maitseelamusele kui ka tervisele.

Kokkuvõttes näitab Kirin’i elektriline lusikas tehnoloogia potentsiaali toetada tervislikumat toitumist ja muuta meie igapäevaelu paremaks. See on samm edasi toiduainetööstuses, mis püüab leida tasakaalu maitse, mugavuse ja tervislikkuse vahel.

Foto ja lisainfo: https://www.kirinholdings.com/en/newsroom/release/2022/0907_01.html

Discover more from Eesti Hotelli ja Restorani Personali Agentuur

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading